Hogy én ezt eddig miért nem vetettem be itthon?! Magam sem tudom. Egy biztos, ezeknek az időknek vége. Annyira fom, lágy, krémes és megtévesztésig hasonlít a túrógombócra, hogy az valami csuda. Huhh, de frappáns lett a vége. 😀
A tejbegrízgombóc porcukros tejföllel recept elkészítésének első lépéseként elkészítjük a tejbegrízt. Ehhez egy gyorsforralóba vagy lábasba öntjük a tejet a darával és a cukorral együtt, majd az egészet elkeverjük és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Érdemes a tetejére egy fóliát rakni, mert így nem bőrösödik be a teteje.
Miután kihűlt, egy robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét, és a kekszek belsejéből kikapart tölteléket. A kekszeket egy konyhai aprítógépbe tesszük és morzsalékossá zúzzuk. A tejbegrízből a golflabdánál kicsit nagyobb gombócokat formázunk és beleforgatjuk a kekszmorzsába. Érdemes először kb. 4-5 gombócot belehempergetni a morzsába, majd utána tiszta kézzel kivenni őket, aztán jöhet az újabb adag, így elkerülhetjük, hogy az igazán látványos fekete külső bemaszatolódjon. A tejfölben elkeverjük a porcukrot, és azzal szervírozzuk a gombócokat.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejbegrízgombóc porcukros tejföllel recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem tudnánk olyan ételt mondani, amire jobban ráillene a komfortkaja jelző, mt a tejbegrízre. Már az alap, kakós verziót is a végtelenségig képesek lennénk eszegetni, de még ennek az egyszerű recepnek is vannak izgalmas variációi. Mutatunk is párat, ha legközeleb ti is tejbegrízkészítési szándékkal gyújtanátok alá a lábosnak.
Mézeskalácsos tejbegríz
Meggyes-mákos tejbegríz
Kókuszos tejbegríz csokiöntettel