Csavartunk egyet a mdig befutó frankfurti levesen, és a sima mellett mi kelkáposztával, azaz kelbimbóval tungoltuk fel. Használjuk ki a szezon adta lehetőségeket!

A frankfurti leves kelbimbóval recept első lépéseként egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mdig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Rátesszük a fomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a 0,5 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.

Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd beledobjuk a negyedelt kelbimbókat és kicsit átpirítjuk.

Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a sztén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készült a levesünk.

Frankfurti leves kelbimbóval (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a frankfurti leves kelbimbóval recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több recept, ha akad még otthon kelbimbó:

Kelbimbós pásztorpite

Sajtos-fűszeres sült kelbimbó

Kelbimbós kung pao csirke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük