A kéksajtnak köszönhetően egy rendkívül ízgazdag ételt fogsz kapni, ha elkészíted ezt a rakottast. Az ízlelőbimbóid egészen biztos, hogy táncra perdülnek az első falat után.

A kéksajtos rakott cukki elkészítéséhez először a rizst bő, sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A cukkiket hosszában 3-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Az olaj kb. egyharmad részét felforrósítjuk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 40-40 másodperc alatt elősütjük a cukkiszeleteket. Sütés közben sózzuk, pótoljuk alatta az olajat, a megsült cukkikat pedig egy deszkára szedjük.

A tejet, a tejszínt, a tojásokat és a lisztet kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük egy nagyobb tálban. Hozzákeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt edami sajt kb. 80%-át. A sütőtál aljára teszünk 2 réteg cukkit úgy, hogy az kitöltse az formát. Erre rákanalazzuk a rizs kb. felét, ráöntjük a sajtos-tejszínes keverék felét, rátépkedjük a kéksajt kb. felét, majd jöhet egy újabb réteg duplikált cukki (de hagyjunk pár szeletet majd a tetejére is), erre a maradék rizs, meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és rátépkedjük a kéksajt másik felét.

Ráhelyezzük a félretett cukkiszeleteket, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

keksajtos-rakott-cukki
Kéksajtos rakott cukki (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a kéksajtos rakott cukki recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük