Puha almás fánkocskák, amelyeket sem keleszteni, sem pedig szaggatni nem kell. Szertünk szuper jók!

Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. 

Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mdkét oldalát.

Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghtjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

Almás puffancs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc (összesen)

Ha tetszett az almás puffancs receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Almás édességekért sem kell messzire menni, sőt, össze is szedtünk még hármat az almás puffancs mellé. Próbáljátok ki őket bátran!

Almás pités palacsta

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Gyorséttermi almás pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük