Ncs mit mondanom igazából, a videó és a képek magukért beszélnek. Igen, ez a legjobb fánk, szívesen! A fehércsokis-karamellás töltelék annyira, de annnnnnnnnnnyiraaaaaaaaaaaaa fullos, hogy nemcsak fánkba tölteném, de simán kanállal is elfalatoznám. 😀 Ezek után nem akarsz majd fánkozóba menni, hiszen otthon egy király pop-up fánkozód lesz.

A karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk elkészítésének első lépéseként elkészítjük a krémet, amihez a cukrot egy lábasban, alacsony lángon felolvasztjuk, amíg szép sötét karamellt kapunk, majd hozzáöntjük a tejszínt és közepes lángra kapcsolunk. Habverővel folyamatosan kevergetve visszaolvasztjuk benne a karamellt. Mikor egyneművé vált, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és belekeverjük a sót, a fehér csokit, valamt a felkockázott vajat. Mikor egynemű folyadékot kaptunk, először 40 percet szobahőmérsékleten hűtjük, majd hűtőbe dobjuk, hogy teljesen kihűljön.

Egy mérőpohárban elkeverjük a langyos tejet 1 evőkanál cukorral és az élesztővel, és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt felfusson.

@streetkitchenhu Karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk 🍮🍩 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites #fánk ♬ Funky – Eee Sonra

Egy dagasztógép dobjában elkeverjük a lisztet a sóval, a tojással, az élesztős tejjel és a maradék cukorral, majd alacsony fokozaton elkezdjük dolgoztatni a gépet. Apránként hozzádobjuk a vajat is, majd hagyjuk, hogy a gép 5-8 perc alatt szép fényes, kissé ragacsos tésztát gyúrjon nekünk.

Egy habkártyával vagy olajos kézzel kiszedjük a tésztát a dobból egy lisztezett felületre. Kicsit átdolgozzuk még kézzel, majd egy kiolajozott edénybe helyezzük. Letakarjuk egy konyharuhával, és melegebb helyen hagyjuk, hogy szépen a duplájára keljen.

A karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk formázása és sütése

A megkelt fánktésztát lisztezett felületre borítjuk és sodrófával ujjnyi vastagságú kör alakra nyújtjuk. Egy 9 cm átmérőjű kiszúróformával köröket szaggatunk a tésztából, a leeső részeket újragyúrjuk, ismét kyújtjuk és még szúrunk ki belőle fánkokat.

Egy lábasban olajat melegítünk. Figyeljünk arra, hogy az olaj hőmérséklete kb. 160-170 fok között legyen végig, így fogjuk tudni tökéletesre készíteni a fánkokat. Egyszerre kettő fánkot dobunk a forró olajba, és oldalanként 1,5-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tepsire szedjük a fánkokat, hogy a felesleges olajat felszívja.

Amikor a karamellás alap teljesen kihűlt, robotgéppel felhabosítjuk, így kapjuk meg a krémünket, amit egy sima csöves habzsákba kanalazunk, lezárjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A kakaós kekszeket egy aprítógépbe dobjuk és porrá zúzzuk.

Mikor kisült az összes fánk, mimum 20 percet hagyjuk őket hűlni, ezután a jöhet a töltés.

A habzsák csövét a fánk oldalába szúrjuk és megtöltjük egy jó adagnyi krémmel. Ezután egy rácsra helyezzük őket, megkenjük mdegyik tetejét juharsziruppal és a tetejüket a ledarált kekszbe mártjuk. Tálaláskor megszórjuk még egy kis kakaós keksszel.

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Kelesztés: kb. 2 óra
  • Hűtés: kb. 4-5 óra

Ha tetszett a karamellkrémmel töltött kakaós kekszes fánk receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük