Személy szert örülnék neki, ha több halat fogyasztanánk itthon. Emiatt most egy olyan recepttel próbálkoztam, amiben kevésbé erős halas ízek vannak jelen, mt például egy harcsapaprikásban. Kísérletezzünk bátran!

A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket előfőzzük enyhén sós vízben 2 perc alatt, majd átemeljük hideg vízbe. Ha lehűlt, a vastag ereket kivágjuk belőle, és félretesszük.

A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat, és hozzáadjuk a fomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A tonhalas töltött kelkáposzta besütése

A káposzta leveleket kiterítjük és mdegyikbe egyenlő arányban belepakoljuk a tölteléket, és szorosan felgöngyöljük. Ügyeljünk arra, hogy a széleiket benyomjuk, hogy a töltelék ne tudjon kibuggyanni sütés közben.

Egy magas peremű tepsibe (kb. 30×30 cm-es, amibe belefér az összes káposzta) beleöntjük a passatát, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük.

Tányérba szedünk egy tekercset, végül megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal.

tonhalas-toltott-kelkaposzta
Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Ha tetszett a tonhalas töltött kelkáposzta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha szeretnénk egy jó halas ételt enni, de ncs kedvünk órákig a konyhában állni, akkor a tonhalkonzerv a legjobb barátunk. Gyors, fom és egészséges. Mi kell még?

Tonhalas-olívás rakott tészta

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük