A fom éttermi hagymás rostélyos már ritka, mt a fehér holló, pedig egy ikonikus vendéglős ételről van szó. Persze van néhány kedvelt helyem, ahol jól készítik, de kikísérleteztem egy házi verziót, hogy gyakrabban ehessem otthon is.

A hagymás rostélyos recept első lépéseként a hagymát egy szeletelő segítségével mél vékonyabbra vágjuk. A lisztben elkeverjük a fokhagyma-granulátumot és beleforgatjuk a hagymakarikákat. 

Egy serpenyőt szte füstölésig melegítünk, a húst sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olajjal és oldalanként, a mérettől és a kívánt készültségi szttől függően 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a rozmargot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, átlocsoljuk kissé a habzó vajjal, majd kivesszük a serpenyőből és kb. 10 percig pihentetjük.

Amíg pihen a hús, a bő olajat kb. 170 fokra melegítjük, a hagymákról lerázzuk a felesleges lisztet és hirtelen, kb. 1 perc alatt kisütjük őket, majd megsózzuk. A krumplit sztén kisütjük a bő olajban.

A pihentetés után a húst felszeleteljük, rápakoljuk a ropogós hagymát és a dollárchipsszel tálaljuk. 

hagymas-rostelyos-recept
Hagymás rostélyos recept (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a hagymás rostélyos recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük