Öveket becsatolni, fullos vegán fe dg utazásra dulunk! Legalábbis nekem ez egy fenszibb vegán kajának számít, és biztos, hogy ti is nagyot villanthattok vele.

A fe-dgos tofufasírt elkészítéséhez előbb a burgonyát megpucoljuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben felrakjuk főni. Két másik edény vízben is felrakjuk a zöldségeket: az egyikben a 1,5 cm-es kockára vágott tisztított céklát, a másikban pedig a sztén 1,5 cm-es kockára vágott paszternákot főzzük puhára enyhén sós vízben.

A megfőtt zöldségeket leszűrjük. A céklát krémesre turmixoljuk 50 g margarnal, és a paszternákkal is ugyanígy járunk el. A megfőtt, leszűrt burgonyát krumplyomóval alaposan áttörjük, hogy szép egynemű legyen. Ezután kettéosztjuk, az egyik részét hozzákeverjük a céklapüréhez, a másik részét pedig a paszternákpüréhez. Mdkettőnél beállítjuk az ízeket egy kevés sóval, majd tálalásig félrerakjuk.

A vegán jus-höz egy nagyobb lábasba dobjuk az 1 cm-es szeletekre vágott narancsot, az aprított zsályát, a barna cukrot, a paradicsompürét, a gochujangot (de bármilyen csípős paszta megfelel), a szójaszószt és felöntjük a zöldségalaplével. Magas lángon, fedő nélkül főzzük 50-60 percig. Ezalatt a negyedére redukálódik, azaz besűrűsödik a folyadék. Végül átszűrjük egy szűrőn, hogy egy szép selymes, sűrű mártást kapjunk.

A fasírthoz a tofut összemorzsoljuk egy tálban, majd hozzáadjuk a panko morzsát, az aprított diót, a szójaszószt, a borsot, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, a fomra aprított zsályaleveleket és a paradicsompürét, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egy formázható masszát kapunk. Előkapjuk a leveles tésztát a hűtőből, kitekerjük és a hosszabbik rész elejére helyezzük a tofus masszából formázott hengerünket. Innen dulva feltekerjük a leveles tésztát, és az összeillesztésnél lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az összeillesztéssel lefelé a hengerünket, lekenjük egy kis olvasztott margar és növényi tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Sütés után 15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeletelnénk.

A kész tofufasírtból szeleteket a vágunk, kettesével tányérokra pakoljuk, mellé szedünk a kétféle burgonyapüréből és meglocsoljuk a vegán jus-vel.

leveles-tesztaba-toltott-tofufasirt
Leveles tésztába töltött tofufasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ha tetszett a leveles tésztába töltött tofufasírt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Hús helyett kább tofut szoktál enni? Akkor a leveles tésztába töltött tofufasírt mellett ezeket is próbáld ki!

Tofus-zöldbabos stir fry

Mogyoróvajas sült tofu mangós salsával, pirított rizzsel

Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük