A röszti önmagában is zseniális étel, de ha felturbózzátok egy kis gombával és szalonnával, még szuperebb lesz a végeredmény!

A felturbózott röszti recept elkészítéséhez először a krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét. 

Közben a szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben addig sütjük, amíg kissé ropogósabb lesz, majd félrerakjuk. A gombát szeletekre vágjuk, a kisült szalonnazsíron magas hőfokon lepirítjuk és félrerakjuk.

A krumplit kyomkodjuk, amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fomra vágott vöröshagymát, ezután összedolgozzuk. 

Kézzel hosszúkás, lapos alakú tócsnikat formázunk a masszából, és a megmaradt szalonnazsíron megsütjük. Tálalásnál a tetejére szedjük a gombát, a szalonnát és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Egy jó adag tejföllel kínáljuk.

hagymas-szalonnas-gombas-roszti
Hagymás-szalonnás-gombás röszti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítés idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a felturbózott röszti receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A krumpli bár egy egyszerű zöldség, de talán pont ezért lehet olyan sokféle dolgot kihozni belőle! Mutatunk is mdjárt három receptet, amit a felturbózott röszti után érdemes kipróbálni!

Újhagymás-krumplis lepény

Spanyol tortilla, a krumplis omlett

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük