Ha csukott szemmel harapnál bele ebbe a fomságba, először nem tudnád eldönteni, hogy lángost vagy lapótyát eszel. Megtévesztő a hasonlóság, md küllemben, md ízben. Aztán az, hogy mivel kened meg, csak rád van bízva. Én a lekvárt javaslom. 🙂

A rongyos lapótya elkészítéséhez a lisztet, a sót, az aludttejet, a vizet és a szódabikarbónát egy keverőtálba tesszük és kb. 8 perc alatt összedolgozzuk, majd gombócot formázunk a tésztából és fóliával letakarva szobahőmérsékleten 30 percet pihentetjük. Lisztezett felületen 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát. A zsírból 100 grammot felolvasztunk és megkenjük vele a tésztát, majd mtha csigát készítenénk, a hosszabbik oldalától dulva feltekerjük azt. 

5 cm vastag szeleteket vágunk belőle, lefektetjük a „csigákat”, egy sodrófa segítségével kb. 0,5 cm vastag kör alakra nyújtjuk őket és bő, forró zsírban oldalanként kb. 1-1 perc alatt készre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsírt és ízlés szert lekvárral vagy tejföllel megkenve tálaljuk. Én most az előbbi mellett tettem le a voksom.

Rongyos lapótya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Ha tetszett a rongyos lapótya recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Zsolti receptjeiért vagy oda? A Szaftkirálytól bőven találsz kajákat az oldalunkon, de mutatunk most hármat, amit mdenképpen próbálj ki!

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Gyerekbarát csibeburger

Spenótos-paradicsomos babsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük