Nem csak a cukormáztól lehet rózsaszín egy fánk! Ez a gyors, látványos és nagyon pk desszert a bizonyíték rá. Nyugi, a cékla pont csak egy kis kellemes ízvilágot kölcsönöz neki, és tökéletesen passzol a málnával.

A céklás túrófánk elkészítéséhez először a céklát megpucoljuk, egy késes aprítóba dobjuk a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a sütőporral és a kétféle cukorral együtt, és homogén állagúra turmixoljuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, és összekeverjük a liszttel és a túróval.

Egy lábosban olajat melegítünk 170 fokosra, és egy olajba mártott kanál segítségével diónyi méretű fánkokat szaggatunk a tésztából. Arra figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele az edényt, hogy tudjanak majd forogni a fánkok sülés közben. Adagonként 5-6 percig sütjük a fánkokat, míg szép barnás színt kapnak. A megsült túrófánkokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és málnalekvárt kínálunk mellé.

Céklás túrófánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: kb. 10-15 perc

Ha tetszett a céklás túrófánk recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Különleges színfoltja lehet a süteményes asztalnak ez a céklás túrófánk! Mellé pedig tökéletesen passzolnak a következő édességek:

3 hozzávalós mi fánk

Málnás-feketeszezámos choux

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük