Igen, tudom, olyan ncs, hogy vegán burgundi… De most már van! 😀 És mennyire fom! Szóval igen, hús nélkül is lehet igazán fom kajákat összedobni, ez pedig egy nagyon jó veganizált változat, szóval adj neki egy esélyt. Puszi!
A vegán burgundi ragu első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a fomra aprított salottahagymát és fokhagymát. A répát és a gombákat rusztikus darabokra vágjuk, majd ezt is rádobjuk az alapra és pár perc alatt lepirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, a csípős paprikakrém, a szójaszósz és a vörösbor. Közepes lángon 6-7 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, aztán felöntjük a vízzel és hozzádobjuk a friss fűszereket, a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük. Fedő nélkül közepes lángon addig főzzük, amíg felére redukálódik a folyadék és kissé besűrűsödik, ez 35-40 perc, ennyi idő alatt a nagyobb darabra vágott répák is megpuhulnak. Közben néha megkevergetjük.
A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a margart, sózzuk és egy habverővel krémesre keverjük.
A tofut felkockázzuk 2 cm-es darabokra, megforgatjuk a keményítőben, egy tepsire szórjuk és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk kb. 15 percre.
Hozzákeverjük a sült tofut a burgundi alapjához, alaposan elkeverjük és beállítjuk az ízeket egy citrom kifacsart levével, valamt ha kell, sóval és borssal. 5 percig még főzzük, aztán eltávolítjuk belőle a fűszernövények ágait, és jöhet a tálalás. Burgonyapürét halmozunk a tányérra, és erre mehet egy jó adag a vegán burgundiból.
- Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Ha tetszett a vegán burgundi ragu, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több klasszikus recept húsmentes változatban:
Vegán Cézár-saláta
Vegán milánói makaróni
Hortobágyi vegán palacsta