Ismét itt egy olyan ázsiai ihletésű kaja, ami ugyan növényi alapú, de annyira laktató és ízes, hogy nem fog belőle hiányozni a husi. Enyhén csípős, kissé citrusos és tele van pakolva annyi zöldséggel, hogy ezzel meg is volt a napi vitambeviteled.

Az ázsiai zöldségragu elkészítéséhez az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, majd rádobjuk a fomra aprított vöröshagymát, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és alaposan lepirítjuk pár perc alatt. Ezután mehetnek hozzá az ízesítők, azaz a miso paszta, a gochujang és a szójaszósz. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát, a cikkekre vágott gombákat, a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, a 0,5 cm-es csíkokra vágott kaliforniai paprikát és az apróra rózsáira szedett brokkolit. 

Magas hőfokon odapirítunk neki 3-4 percig, majd felöntjük a kókusztejjel és lefedve 15-20 percig főzzük. Ezután mehet hozzá a kókusztejszín, a lime kifacsart leve, pici só és frissen őrölt bors. Alaposan elkeverjük és 3-4 perc alatt összerottyantjuk. A kész zöldségragut jázmrizzsel tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk szezámmaggal és frissen aprított korierrel.

kokusztejes-azsiai-zoldsegragu
Kókusztejes ázsiai zöldségragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a kókusztejes ázsiai zöldségragu receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük