Persze nektek nem muszáj ilyen mi golyócskákat készítenetek, nyugodtan vágjatok nagyobb lyukat a habzsákra, úgy nagyobb adag tésztákat tudtok majd kisütni.

A 3 hozzávalós mi fánk elkészítésének első lépéseként az olajat 150-160 fokosra forrósítjuk egy nagyobb lábosban. A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát habzsákba rakjuk, vágunk egy 1-1,5 cm-es lyukat rajta, majd kis adagokat nyomunk belőle az olajba, és 1,1-5 cm-enként elvágjuk egy ollóval.

Kb. 3 részletben, adagonként 1,5-2 perc alatt kisütjük a kis golyókat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral megszórva tálaljuk. És persze a kedvenc lekvárotokat se hagyjátok le mellőle! 🙂

3-hozzavalos-mi-fank
3 hozzávalós mi fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20-25 perc

Ha tetszett a mi fánk receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A fánkkal nehéz betelni, hiszen egy nagyon sokoldalú sütemény, amit millió dolgal megtöltünk, leöntünk vagy bekenhetünk, nem beszélve az elkészítésmódjáról, ami sztén rengetegféle lehet. Ha megszédít titeket a bőség zavara, akkor ezeket a klasszikus és rendhagyó recepteket ajánljuk figyelmetekbe:

Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk

A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal

Málnás-feketeszezámos choux

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük