Egy villantós desszert Valent-napra, ráadásul mikróban? Bizony, létezik, és mdössze pár alapanyagból összedobhatjátok szívetek választottjának.

A szifonos piskóta elkészítéséhez először a tojásokat kézi habverővel simára keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk a vajat, belekeverjük a lisztet és az ételfestéket. A masszát egy szűrőn keresztül habszifonba töltjük. Egy patront nyomunk bele, majd hűtőbe tesszük 15 percre. 

@streetkitchenhu Szifonos piskóta Valent-napra 🥰💞 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites #valentnap ♬ France Accordion Swg – MIZUSATO Masaki

Egy papírpoharat pár helyen kilyuggatunk egy éles késsel, kifújjuk olajspray-vel, és félig töltjük a masszával. 1000 W-on 2,5 percig mikrózzuk. (A sütési idő a mikró teljesítményétől függően változhat.)  Ha kész, fejjel lefelé fordítva egy tányérra állítjuk és pár perc pihentetés után kivesszük a piskótát, a pohár pedig újra hasznosítható a maradék massza kisütéséhez. Ha kihűlt a süti, tetszőleges formákra tépkedjük.

A krémhez a mascarponét elkeverjük a porcukorral, a lime reszelt héjával és kifacsart levével. Az epreket negyedekre vágjuk, és jöhet a desszert összeállítása. A tányérra kenünk a krémből, a piskótadarabokból egy szívecske formát rakunk ki és körbepakoljuk az eprekkel, majd mentalevéllel és reszelt lime-héjjal díszítjük.

szifonos-piskota
Szifonos piskóta Valent-napra (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 2 x 2,5 perc 
  • Pihentetési idő: 15 perc

Ha tetszett a szifonos piskóta Valent-napra recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha kiment a fejetekből, hogy este ri, és még nem készültetek semmivel, ne essetek kétségbe. Mutatunk pár bombajó desszertet, amik tökéletesen passzolnak a romantikázáshoz, ráadásul nem is kell egy napot a konyhában töltenetek az elkészítésükhöz.

Krémlikőrös csokimousse kókuszos granolával

Pezsgős syllabub vörösboros meggykompóttal

Pezsgős tiramisu-pohárkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük