Ha a tökéletes Valent-napi rikaját keresed, akkor görgess szépen tovább! Ebbe a burgerbe mdent belepakoltunk, ami elveszi a kedveteket egy összebújós estétől. De amilyen büdös, olyan fom is! 😀

Az Anti-Valent-napi burger első lépéseként a chimichurrihoz egy késes aprítóba rakjuk a petrezselymet, a koriert, a lila hagymát, a fokhagymát, a citromlevet, a vörösborecetet, sót, borsot, a chilipelyhet és egy kevés olívaolajat, az egészet enyhén darabosra zúzzuk, majd elkeverjük a többi olívaolajjal.

A majonézhez a cukrot elkeverjük a tojássárgájákkal, a mustárral és a reszelt fokhagymával.
Sózzuk, borsozzuk és habverővel krémesre keverjük. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáadagoljuk az olajat, végül belefacsarjuk a citromlevet is, majd felhasználásig hűtőbe rakjuk.

A fokhagymás vajhoz a vajat közepes lángon megolvasztjuk egy serpenyőben, belereszeljük a fokhagymát, 1 percig főzzük, majd elzárjuk.

A húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, és négy egyforma méretű pogácsát formázunk belőle.

A baconszeleteket egy hideg serpenyőbe fektetjük és közepes lángon ropogósra sütjük. Fordításnál megszórjuk egy csipet fahéjjal.

A húspogácsákat egy másik serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Fordítás után a tetejére pakoljuk a felszeletelt pálpusztait, majd lefedve készre sütjük.

Az anti-Valent-napi burger összeállítása:

A bucikat kettévágjuk és a vágott felüket megmártjuk a fokhagymás vajban. Egy serpenyőben nagyobb lángon megpirítjuk, és mdkét felét megkenjük a fokhagymás majonézzel. A buci aljára pakolunk egy adag cikória salátát, erre jöhet a húspogácsa, majd a baconszeletek és egy jó adag felszeletelt lila hagyma. Pár szelet jalapenót és chimichurrit pakolunk rá, végül pedig a buci tetejével zárjuk a sort.

Anti-Valent-napi burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Ha tetszett az Anti-Valent-napi burger recepje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük