A bableves már önmagában is egy igen jó leves. De egy kis lapocka még izgalmasabbá és tartalmasabbá teszi, utána pedig már csak egy kis édességre fogsz vágyni. Ha repetázol, akkor nem kizárt, hogy egy ágyra is szükséged lesz, úgy megtelít majd ez a leves.

A bableves sertéslapockával recept első lépéseként a babot 1 éjszakára beáztatjuk. Másnap zsírt melegítünk egy fazékban, hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 6-8 percig dszteljük a babérlevéllel együtt. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst és erős hőfokon 2 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a darált paprikával, illetve a pritampaprikával. Átkeverjük, hozzáadjuk az áztatott, leszűrt babot, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a bab félkemény nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a hosszában felezett vagy negyedelt sárga- és fehérrépát (a répa vastagságától függően), a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellergumót, a zellerzöldet, a petrezselymet, a mustárt, és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús teljesen meg nem puhul.

Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé. 

bableves-serteslapockaval-2
Bableves sertéslapockával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 90 perc

Ha tetszett a bableves sertéslapockával recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas leves sertéslapockával:

Bakonyi betyárleves

Favágóleves

Palócleves gazdagon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük