Az ilyen ételekre mondják azt, hogy egyszerű, de nagyszerű. Semmi flanc, semmi cécó, mdössze egy jó sült hús rizibizivel. Ami nem mellesleg egy rántotthús-mentes vasárnapra is kiváló választás!

Az egyszerű sült csirkeszárny rizibizivel receptjének első teendője, hogy a csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. A tepsi aljába öntjük a vizet, de még véletlenül sem a húsra, mert akkor lemossuk róla a sót és a borsot. Lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra melegített sütőbe 30 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe és további 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A rizst átmossuk, sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és kissé átöblítjük. Vajat hevítünk egy serpenyőben, közepesen erős hőfokon 1-2 perc alatt átpörgetjük rajta a zöldborsót, majd a rizshez keverjük a fomra vágott petrezselyemmel együtt. A csirkeszárnyakat a rizibizivel tálaljuk.

egyszeru-sult-csirkeszarny-rizi-bizivel
Egyszerű sült csirkeszárny rizibizivel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett az egyszerű sült csirkeszárny rizibizivel receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A csirkeszárny egy megosztó étel, de nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek az Egyesült Államokban. Ha jól készítjük el, igazi ízbombát varázsolhatunk belőle. Mutatunk néhány trükköt, milyen fűszerezést érdemes kipróbálni.

Grillezett Buffalo csirkeszárny kéksajtmártással

Kukoricasörös csirkeszárnyak sültburgonya-salátával

Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük