Tarhonyából rengeteg kiváló étel készítő, a legkülönlegesebbtől a legegyszerűbbig. Én most egy igazi klasszikust csáltam belőle, ami a legegyszerűbb tábort erősíti.
A Zsolti-féle tarhonyaleves elkészítéséhez a kolbászt karikákra vágjuk. Zsírt melegítünk egy lábasban, majd közepes hőfokon kb. 2 percig pirítjuk rajta a kolbászt, ezután kivesszük a lábasból. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon, 1-2 perc alatt megpirítjuk a tarhonyát, majd ezt is kiszedjük. Mehet a lábasba a fomra vágott hagyma és fokhagyma, amit 3-4 percig dsztelünk, sztén közepes hőfokon. Félrehúzzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, a korábban lepirított kolbászt és tarhonyát, felöntjük az alaplével, és kb. 10 percig főzzük. Ekkor beleszórjuk a karikára vágott répát és a felkockázott krumplit, és kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Ha tetszett a Zsolti-féle tarhonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.
Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús
Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval
Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás
Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded