Ez a bunda nem fog segíteni a hideg ellen, viszont a gomolyát kellően átöleli és öltözteti. Egy alternatíva a cékla felhasználására, ami bizonyítja, hogy a sajt nem csak panírozva és grillezve tökéletes. Nyugodtan próbáljátok ki más sajttal is, úgy is működni fog.

A gomolya bundájához a céklát aprítógépben lezúzzuk a tojással, tejjel és a korierrel. Átöntjük egy keverőtálba, és habverővel csomómentesre keverjük benne a lisztet, illetve sózzuk és borsozzuk. Sűrű palacstatésztát kell kapnunk, amit 10 percre félreteszünk pihenni.

Eközben az öntetünkhöz fomra vágjuk a petrezselymet, majd egy keverőtálban elkeverjük az összes többi alapanyaggal, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

A gomolya sütéséhez egy serpenyőt közepes hőmérsékletre melegítünk, és kevés olajat teszünk bele. A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a céklás bundába, hogy mdenhol betakarja, majd a serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük.

A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, tányérra halmozzuk, mellé tesszük a megsült sajtokat, és külön tálaljuk hozzá az öntetet mártogatósként.

Ha tetszett a céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több céklás recept:

Sütőben sült magos-parmezános csirke céklás burgonyapürével és céklaslaw-val

Zelleres céklafőzelék grillezett sajttal és kellevélpesztóval

Céklakrémes tészta feta sajttal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük