A gomba jó, a lencse meg pláne. A kettő kombációjából készülő fasírozott pedig igazi telitalálat. És hidd el, a húsevők is imádni fogják!

A lencsét egy konyhai aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Figyeljünk rá, hogy ne krémes állagú legyen a végeredmény, nyugodtan maradjanak a pürében kisebb-nagyobb lencseszemek is. Ezután jöhet a gomba, azt is lezúzzuk. Figyeljünk, hogy ne krémet, hanem egy morzsalékos állagú végeredményt kapjunk.

Összekeverjük a lencsét és a gombát, majd hozzáadjuk a fomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a fomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a köménnyel ízesítjük. Az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé lelapítunk. A fasírtokat meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő, 170 fokos olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük őket. Krumplipürével tálaljuk.

gombas-lencsefasirt
Gombás lencsefasírt (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a gombás lencsefasírt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Zöldségfasírtokból aztán ncsen hiány nálunk! A gombás lencsefasírt után ezeket is csekkold!

Cukkifasírt sütőben

Sárgaborsófasírt

Sütőtökfasírt air fryerben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük