A kókuszkrémes, kakaós tésztás változatot mdenki ismeri, de mi most elkészítettük a nevéhez legkább hű tekercset, amiben a világos krémet is lecseréltük darált kekszre. Egyáltalán nem lett fullasztó vagy túl tömény, szóval próbáljátok ki ti is!

Kipróbáltam, jóóó lett!


1

A külsejére

Hozzávaló kipipálva
3
ek
darált keksz

A keksztekercs kakaós „tésztájához” összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egy folpackdarabot megszórunk darált keksszel, erre rakjuk a kakaós lapot. A másik tésztával is ugyanígy járunk el, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk mimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órát pihen. Utána már szeletelhetjük is. 

keksztekercskeksztekercs
Keksztekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc–2 óra

Ha tetszett a keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tekeredik a kígyó… dehogy a kígyó, kább a süti! Ezek a tekercsek a kedvencek, hiszen könnyen elkészítők, nagyon fomak és mdenki imádni fogja őket:

Retró kókusztekercs

Lajos-féle retró piskótatekercs

Gesztenyekrémes keksztekercs

Banános piskótatekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük