Ez egy olyan süti, amit szertem tényleg bárki össze tud dobni otthon. Egy nagyon egyszerű csokis piskóta, egy még egyszerűbb mascarponés krém, sok-soooook gesztenye és meggy. Mimális efforttal egy olyan tortát sikerül összehozni, ami egy bul is megállja a helyét. Na hogy hangzik? Gondoltam, hogy bejön. Irány a bolt, aztán a konyha! 😀

A mascarponés gesztenyetortához először a tojásokat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjét kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a beleszitált lisztet is. Ezután óvatosan, spatula segítségével hozzáforgatjuk adagonként a tojásfehérjehabot is. Mikor egy egynemű, szép fényes tésztát kaptunk, beleszitáljuk a kakaóport, és fom mozdulatokkal ismét elkeverjük.

Az így kapott piskótatésztát háromfelé osztjuk, és 3 db, sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk. (Ha ncs három ugyanakkora formánk, nyugodtan rakjuk egybe az egészet, viszont akkor dupla annyi sütési idővel számoljunk, sütés után pedig a piskótát ügyesen vágjuk három egyenlő részre.) A tésztát 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd mimum 2 órán keresztül hagyjuk hűlni. Ez tökéletes idő arra, hogy precízen rendet rakjunk a konyhában és előkészítsük a többi összetevőt. 😀

Az ízes gesztenyéhez a főtt gesztenyét egy lábasba dobjuk, hozzáadunk mden más összetevőt, majd közepes lángon összeforraljuk 5 perc alatt. Ha kész, félrerakjuk és hagyjuk hűlni a fűszeres szirupban.

A mascarponés gesztenyetorta krémje

A krémhez a zselatt és a tejet 1-2 perc alatt közepes hőmérsékleten összemelegítjük egy lábasban, majd félrerakjuk. Robotgéppel összedolgozzuk egy keverőtálban a mascarponét a gesztenyepürével, a porcukorral és a rumaromával, majd beledolgozzuk a zselatos tejet is. Habzsákba töltjük és hűtőbe dobjuk pihenni mimum 30-40 percre.

A kihűlt piskótákat kiszedjük a formából, és jöhet is a torta összeállítása. Az alsó rétegre nyomunk bőven a krémből, amit szépen elsimítunk rajta. Erre mehet a negyedelt ízes gesztenye, illetve pár szem meggy. Rátesszük a második piskótalapot, ezt is megkenjük krémmel és megpakoljuk gesztenyével, illetve meggyel, majd jöhet az utolsó piskóta. Bőőőven mehet a tetejére és az oldalára a krémből, de arra ügyeljünk, hogy egy keveset tartsunk meg belőle a díszítéshez is. 

A torta tetején és oldalán szépen elsimítjuk a krémet, majd megszórjuk a tetejét kakaóporral és körben pöttyöket nyomunk rá a megmaradt gesztenyés krémből. Végül reszelt gesztenyével és pár szem meggyel díszítjük. Miután elkészült a mascarponés gesztenyetorta, érdemes a hűtőbe dobni még mimum 30 perc pihenőre, mielőtt tálalnánk.

mascarpones-gesztenyetorta
Mascarponés gesztenyetorta (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a mascarponés gesztenyetorta recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha mdened a mascarpone, akkor ezeket a recepteket is érdemes lecsekkolnod:

Sütőtökös-mascarponés pohárkrém

Tengeri halászlé mascarponéval

Mascarponés-zöldséges rakott tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük