Ez a markompót sütik tetejére vagy akár magában is tökéletes lesz, már csak ki kell próbálnotok, hogy ti is megtapasztalhassátok!

A markompót elkészítésének első lépése, hogy a marokat meghámozzuk, és amennyire tudjuk, lehúzzuk róla a kis fehér szálakat, de ha bírjuk türelemmel, akár teljesen le is hártyázhatjuk. Befőttesüvegbe dobáljuk a megpucolt gerezdeket. A vizet egy gyorsforralóban felforraljuk a cukorral, fahéjjal és a szegfűszegekkel, 5 percig főzzük, majd ráöntjük a marokra. Pár óra pihentetés után akár már kész is a markompót, de egy egész éjszaka pihentetés után a legtutibb!

markompot
Markompót (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: mimum 2-3 óra

Ha tetszett a markompót recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A mar nem csak az adventi időszakban esik jól, ezért megéri mél több mdent készíteni ebből a kis vitambomba gyümölcsből a markompót mellett. A sütemények, torták, levesek és krémek mellett remek kiegészítője lehet akár szárnyasból készült ételeknek is. Kezdhetitek akár ezekkel a receptekkel is:

Maros csirke bébirépával és hagymapürével

Fordított maros torta

Maros sajttorta-pohárkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük