A flódni nem tartozik a leggyorsabban elkészítő sütik közé, de egy évben egyszer azért érdemes megcsálni, mert elképesztően fom! Főleg egy kis NUTELLA®-s csavarral!

A NUTELLA®-s flódni tésztájához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a sót, a porcukrot, az élesztőt, a tojássárgáját és a vizet, összegyúrjuk és bedagasztjuk. Az így kapott tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mdegyiket fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
Ha letelt az idő, kiveszünk egy tésztagombócot a hűtőből, kyújtjuk nagyjából téglalap alakban kb. 1 mm vastagra és leszélezzük, hogy négyzetes legyen. Sütőpapíron egy tepsi hátsó felére fektetjük az egyforma méretűre vágott tésztalapokat, és villával pár helyen megszurkáljuk. Az egyik lapot lekenjük lazán felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben laponként kb. 7 perc alatt megsütjük az összeset.

Az almaszószban elkeverjük a pudgport, és egy gyorsforralóban közepes lángon sűrűre főzzük. A mákos töltelék hozzávalóit egy lábosba rakjuk, kb. 10 perc alatt összefőzzük, majd félrerakjuk hűlni. A diós töltelék hozzávalóit is lábosba mérjük, és 10 perc alatt ezt is összefőzzük.

Mikor megvagyunk mdennel, jöhet az összeállítás. Alulra fektetünk egy megsült lapot, ezen egyenletesen elkenjük a máktölteléket, majd jöhet még egy lap, a diós töltelék, újabb lap, a NUTELLA® , egy újabb lap és az almaszószos réteg. Végül a tojással lekent lappal zárjuk a sort, és az egész sütit hűvös helyen pihentetjük egy éjszakát, hogy alaposan összeérjenek a rétegek. 

nutellas-flodni
NUTELLA®-s flódni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 7 perc/lap
  • Pihentetés: mimum 12 óra

Ha tetszett a NUTELLA®-s flódni recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Mennyei sütiket keresel? A NUTELLA®-s flódni mellett ezeket is csekkold!

Csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val

Madelee NUTELLA®-val töltve

Mi kürtőskalács NUTELLA®-val

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük