Ha édes kence, akkor én a málnadzsemre szavazok! Mdössze három hozzávalóra lesz szükségetek, hogy ti is elkészítsétek ezt a fantasztikus házi dzsemet.

A málnadzsem elkészítéséhez a málnát és a cukrot egy lábasba tesszük, és közepes lángon elkezdjük főzni. Ezután hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is. Néha megkevergetve 2 óráig főzzük.

A kész dzsemet leturmixoljuk, majd átszűrjük és sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Felbontás nélkül kb. 1 hónapig eláll a hűtőben. Legalábbis a legenda szert, mert nálam még sosem tartott ki ilyen hosszú ideig! 😀

malnadzsem
Málnadzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra

Ha tetszett a málnadzsem receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Az a jó a málnabokorban, hogy ha egyet elültet az ember, akkor utána lényegében magától szaporodik, és könnyen találhatja magát az ember pár évvel később egy kisebb málna erdőben. Így aki egyszer ültet egy tövet, annak nagy valószínűséggel többé nem kell málnát vennie. És, hogy mit kezdjünk ennyi gyümölccsel? A málnadzsem szuper megoldás, de sok más fomság is készülhet belőle!

Habos málnás torta

Hideg málnaleves

Epres-málnás kókusztekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük