A friss, nyári lecsó önmagában is tökéletes étel. Azért, hogy tutira menjünk, tungoltunk rajta egy cseppet, hogy még kiadósabb legyen.

A lecsóval töltött burgonya első lépéseként a megmosott burgonyákat egészben, héjastól a mikróba tesszük egy mikrózható tálban, és 12-14 perc alatt (900 W-os teljesítményen) „megfőzzük” őket. Még melegen kicsit megnyomkodjuk a burgonyákat, hogy a belsejük felpuhuljon, majd egy késsel középen egy vágást ejtünk rajtuk és kyitjuk mdegyiket. A belsejükből kikanalazzuk a burgonya kétharmadát és félretesszük.

A lecsóhoz egy lábasban, közepes hőmérsékleten kisütjük az 1 cm-es kockára vágott szalonna zsírját, a pörcöket kiemeljük és tálalásig félretesszük. 

A kisült zsírban megdszteljük a fomra vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát kb. 5 perc alatt. Erre jöhet a 1,5 cm-es kockára vágott paprika, felöntjük kb. 100 ml vízzel és addig főzzük, amíg ress (nem teljesen puha, harapható) állagú lesz. Hozzáadjuk a sztén 1,5 cm-es kockára vágott paradicsomot és a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük a lecsót. A végén hozzákeverjük a kikapart burgonyát, összekeverjük és betöltjük a kivájt burgonyák közepébe. 

A tetejüket megszórjuk fomra vágott snidlggel és a ropogós szalonnapörccel. 

lecsoval-toltott-burgonya
Lecsóval töltött burgonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a lecsóval töltött burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük