A cukkit rengeteg variációban el lehet készíteni. Most egy egyszerűbb receptet hoztam belőle, ami néha simán tudja helyettesíteni a húsos verziót…

A fokhagymás cukkifasírt elkészítésének első lépése, hogy a cukkit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, besózzuk és hagyjuk 5 percet állni, hogy kiengedje a levét, majd kyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, a lisztet, a fomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen. Alaposan összekeverjük és 10 percet pihentetjük.

A masszából 8-10 cm-es átmérőjű pogácsákat formázunk és közepesen magas hőfokon kisütjük az olajban, oldalanként 2-2 perccel számolva. A kész cukkifasírtokat bulgursalátával (ennek a receptjét ide katttva találjátok meg) és majonézzel tálaljuk.

fokhagymas-cukkifasirt
Fokhagymás cukkifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a fokhagymás cukkifasírt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A cukki a nyár egyik nagy slágere! Ha nálad is nyerő, és a fokhagymás cukkifasírtot már próbáltad, akkor mutatjuk, mit készíts még belőle! Természetesen nem csak nyáron!

Pesztóval töltött csirke cukkibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Citromos-kapris-cukkis tészta

Darált húsos raguval töltött cukki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük