Ez egy igazi nagyágyú. Egy ilyen lángos után úgy fogod magad érezni, hogy akár a Föld bolygót is képes lennél odébb rakni. Ha nem hiszed, járj utána.
Csülkös ragu:
A csülökkel töltött lángos első lépéseként a csülköt egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Beletesszük a fazékba a sárgarépát, a babérlevelet, a borsot, a vöröshagymát és a fokhagymát, és forrástól számítva kb. 2 órát főzzük gyöngyöztetve, nyilván a pontos főzési idő függ a csülök mőségétől is. A lényeg, hogy teljesen megpuhuljon, majd a levében hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, lefejtjük a húst a csontról. (Nekem 800 gramm jött le róla.)
A csülkös raguhoz a csülköt kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk és kevés olajon, közepesen erős hőfokon 3 perc alatt megpirítjuk, majd a csülökhöz adjuk a tejföllel együtt. Az egészet összekeverjük és félrerakjuk.
Lángostészta:
A lisztet, a tejet, a tojásokat, a tejfölt, a burgonyapelyhet, az élesztőt és a cukrot egy dagasztótálba tesszük és 6-8 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót, majd további 1-2 perc dagasztás után lefóliázzuk a tálat és 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formázunk belőlük. Ezeket olajos felületre rakjuk, lefóliázzuk (érdemes a fólia tetejét is beolajozni, hogy ne tapadjon rá) és további 30 percig kelesztjük. Olajos felületen kb. 30 cm átmérőjű kört formázunk a tésztából, az egyik felére belekanalazzuk a ragu egy részét, majd ráhajtjuk a tészta üres felét. A széleit lenyomkodjuk és a 180 fokra melegített olajban, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megsütjük. Miután megsült, lecsepegtetjük a felesleges olajat.
A tejfölben elkeverjük a reszelt fokhagymát, sózzuk és megkenjük vele a lángost, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Főzési idő: kb. 2 óra
- Kelesztési idő: 1 óra 30 perc
- Sütési idő: kb. 6-8 perc
Ha tetszett a csülökkel töltött lángos receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!