A habkönnyű, pihepuha túrós pitébe érdemes belecsempészni valamilyen szuper idénygyümölcsöt. Szertünk barackkal a legtutibb.

A barackos-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat, a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. Egy másik sütőpapírlapot beleteszünk a tepsibe úgy, hogy kétoldalt túllógjon. Fontos lépés, mert ennél fogva könnyebb kiemelni a kész süteményt. A tésztalapot a tepsi aljára tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. 

Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. 

A barackokat 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál liszttel és porcukorral, átforgatjuk, hogy mdenhol bevonja a kockákat a porcukros liszt. 

Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket, és beledobáljuk a barackkockákat. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mdenképpen hagyjuk kihűlni.

barackos-turos-pite-1
Barackos-túrós pite (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a barackos-túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük