Mostanában nagy divat lett a smashed burger, amit a legtöbb helyen marhából készítenek. Pedig érdemes megpróbálni sertéssel is, mert egy cajun fűszerrel turbózva brutál jó kaja!

A cajun sertésburger első lépéseként a savanyított lila hagymához a lila hagymát vékony félfőre vágjuk és egy kis csatos vagy befőttesüvegbe tesszük a cukorral, az ecettel és a sóval együtt. Felöntjük a forró vízzel, elkeverjük és félretesszük.

A sült hagymához a vöröshagymát kicsit vastagabb félfőre vágjuk, aztán egy kevés étolaj és só társaságában mehet a grill-lapra. Ha már kellően megpirult és meg is puhult, megborsozzuk, mehet rá a kakukkfű, aztán egy átforgatás után tálba szedjük és félretesszük.

A karamellizált bacon az egyik legkirályabb eleme ennek a burgernek. Ehhez a bacont megpirítjuk a grillapon, és amikor már szép a színe, mehet rá a méz. Jól átforgatjuk benne, aztán félretesszük.

A szószhoz a tejfölt kikeverjük a paprikakrémmel, a mustárral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a Worcester-szósszal és a mézzel. 

A darált húst összekeverjük a fűszerrel, sózzuk, összegyúrjuk, majd négy egyforma gombócot formázunk belőle. A beolajozott grill-lapra tesszük a gombócokat, a tetejükre helyezünk egy sütőpapírdarabot és szétnyomjuk őket. Ha az egyik oldaluk megpirult, átfordítjuk, aztán mehet rájuk a felszeletelt sajt. Amikor a sajt szépen ráolvadt, levesszük a tűzről a húspogácsákat.

A bucikat kettévágjuk, a vágott felületüket lepirítjuk a grillen, aztán következhet az összeszerelés. A bucik alját megkenjük a szósszal, alulra mehet a sült hagyma, rá két szelet hús, a bacon, a savanyított lila hagyma és végül a szósszal megkent bucitető.

cajun-sertesburger-mezes-mustaros-szosszal-es-karamellizalt-baconnel
Cajun sertésburger mézes-mustáros szósszal és karamellizált baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a cajun sertésburger recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Evelyn és Ádám grillrecepjét is próbáljátok ki:

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával 

Grillezett cukkifasírt házi laffával, sajtszósszal és chilis salsával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük