Egy focimeccshez el sem tudnék képzelni frankóbb nasit, mt ez a hazai ízekre hangolt itáliai street food. Tunkolásra fel, gyerekeeek!

A magyaros aranci első lépése, hogy a kolbászt 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy mélyebb serpenyőben, kevés olajon elkezdjük kipirítani a zsírját. Mikor a kolbász már félig megpirult, jöhet rá a fomra vágott vöröshagyma, amit üvegesre párolunk. Rádobjuk a rizst és addig hevítjük, míg kifehéredik, ekkor felöntjük a fehérborral, elkeverjük, majd hagyjuk, hogy a rizsszemek magukba szívják a bort. 

Mikor már alig van alatta folyadék, ráöntünk kb. 100 ml alaplevet és folyamatosan kevergetve krémesre főzzük, miközben mdig pótoljuk alatta a folyadékot. Amikor az utolsó adag alaplé is elfogyott, felöntjük a passatával és azzal is krémesre főzzük. 

A kész rizottót hagyjuk hűlni legalább 2 órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben. A trappista sajtot lereszeljük és a kihűlt rizottóalaphoz keverjük. A rizottóból golflabda méretű golyókat formázunk. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk a golyókat, és forró, kb. 180 fokos bő olajban aranybarnára sütjük.

A tejfölt kikeverjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával, és ezzel együtt tálaljuk az arancit.

magyaros-aranchi-fokhagymas-tejfollel
Magyaros aranci fokhagymás tejföllel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 
  • Pihetetés: mimum 2 óra

Ha tetszett a magyaros aranci receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Hoppá, ezt nézd, még több aranci:

Brokkolis aranci

Baconös aranci arrabiata mártogatóssal

Mozzarellás aranci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük