Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk sokszor előfordul, hogy csak egy szelet kenyeret kívánunk valami kencével. Ilyenkor tud jól jönni egy kis ajvár, ami egyébként sültek mellé is kiváló kísérő.

Az ajvár recept elkészítésének első lépéseként a kápia és hegyes-erős paprikákat, illetve a padlizsánt egy tepsire rakjuk és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. A paprikát kb. 30, a padlizsánt 60 perc után kivesszük és hagyjuk kihűlni. 

Tipp: A paprikát érdemes lefóliázni, így könnyebben meg tudjuk pucolni, mert a gőztől megpuhul a héja. 

Megpucoljuk a sült zöldségeket, majd egy aprítógépbe tesszük a hagymával és a fokhagymával együtt, és leturmixoljuk. Ha nem fér bele az aprítóba, nyugodtan csáljuk több részletben és keverjük össze a végén. A citrom levével, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és pirítóssal tálaljuk. Önmagában, a hűtőben kb. 1 hétig, sterilizált dunsztosüvegben eltéve, bontatlanul akár hónapokig is eláll.

ajvar-recept
Ajvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett az ajvár recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több cucc, amit rákenhetsz a kenyérre:

Paradicsomlekvár

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

Avokádókrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük