Ezt az ételt 2003-ban egy kijevi osztálykiránduláson ettük egy helyi csárdában. Amikor szóvá tettem, hogy az eredeti kijeviben ncs is krémsajt, a helyiek csak ennyit mondtak: álmodni bármit lehet. És ekkor felébredtem.

A krémsajtos kijevi csirkemell első lépéseként a krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fomra vágott snidlget és petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.

A csirkemellet a nem vágott részénél bevágjuk a közepéig, de nagyon vigyázzunk, hogy ne vágjuk ketté a húst. Ráteszünk egy folpackot és alaposan kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús közepére kanalazunk egy adagot a töltelékből. Nem kenjük szét, csak a hús közepén egy hengert formázunk belőle úgy, hogy mdkét szélétől 1,5 cm-re legyen. Ráhajtjuk a húst a töltelékre, majd szorosan feltekerjük. A két végét visszadugjuk a tekercsbe, hogy a töltelék ne folyjon ki, és egy hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. 

A zsemlemorzsában elkeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, majd a szokásos módon, duplán bepanírozzuk a húst. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ezután újra a tojásba és a morzsába forgatjuk. 

Az olajat kb. 160 fokra melegítjük és kb. 4 perc alatt kisütjük benne a tekercseket. Ezután felmelegítjük az olajat 180 fokra és kb. 4 perc alatt a krumplit is megsütjük. A húsból kihúzzuk a fogpiszkálót, felszeleteljük és a megsózott krumplival, valamt ízlés szerti savanyúsággal tálaljuk. 

Ha tetszett a krémsajtos kijevi csirkemell hasábbal recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük