A fokhagymás kenyér már magában egy tökéletes snack, de valljuk be: hússal kevés dolgot lehet elrontani, főleg, ha még ropog is. Ez a recept hozza, amit ígér, a fokhagymás kenyér ízvilágát egy zseni rántott csirkével.

A csirkés fokhagymás kenyér szendvics első lépéseként a csirkecombfiléket, ha szükséges, lehártyázzuk, és ha van nagyon vastag részük, azokat kissé kiklopfoljuk. A tojást felverjük, beleforgatjuk a csirkecombokat, aztán mehetnek a panírbundába.

Bő olajat kezdünk melegíteni – akkor jó a hőmérséklete, ha beledobunk egy panírmorzsát és az elkezd sercegni. A bepanírozott csirkeszeleteket aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

A majonézhez hozzákeverjük a mézet, belenyomjuk a fokhagymákat, és egy keverés után kész is a szószunk.

A ciabattákat kettévágjuk, mdkét felüket alaposan megvajazzuk és egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten lepirítjuk, aztán jöhet a szendvicsek összeszerelése. A péksütik vágott felületeit megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a rántott csirkét és összezárjuk a műalkotást.

csirkes-garlic-bread-szendvics-1
Csirkés fokhagymás kenyér szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Brutál fokhagymás pirítós

A tökéletes sült fokhagyma

Sajtos-fokhagymás ropogós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük