Paradicsomszósz helyett egy fullos sajtmártásban úsznak ezek a frankó töltött paprikák és paradicsomok. Igazi nyárias hangulatú kaja, sok-sok frissítő zöldfűszerrel!

A töltött paprika és paradicsom elkészítésének első lépéseként a paprikák kalapját levágjuk és kicsumázzuk, a paradicsomok tetejét pedig levágjuk és egy karalábévájóval kivájjuk a közepét. A kivájt paradicsomhúst, valamt a paprikák tetejéről levágott húst apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a fomra aprított hagymát és a rizst, és sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a szerecsendiót és a citrom héját, majd hozzákeverjük az aprított zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát.

A zöldségeket megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel, majd egy kiolajozott tepsibe pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A sajtmártáshoz a reszelt cheddart egy gyorsforralóba szórjuk a keményítővel együtt. Felöntjük tejszínnel és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Mikor már kezd forrni a tejszín, elkeverjük egy habverővel, borsozzuk és belekeverjük a spenótleveleket.

A gremolatához a zöldfűszereket és a spenótleveleket durvára vágjuk, és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a zúzott fokhagymát. Tálalásnál a tányérba szedjük a sajtmártást, beleültetjük a megsült zöldségeket, megcsorgatjuk a tepsiben maradt olajjal és megszórjuk a tetejüket gremolatával.

gorogos-daralt-husos-toltott-paprika-es-paradicsom
Görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük