Igaz, nem az a tipikus olasz pizza, sem feltétekben, sem a tészta előállításának a módjában, de én imádom és vallom is, hogy nem mdig kell agyonextrázni a dolgokat. A végeredmény így is egy kiváló mőségű pizza lesz. Ezt mi sem mutatja jobban, mt hogy a szerkesztőségben képesek voltak kább megégetni a szájukat, mtsem megvárják, hogy egy kicsit kihűljön.

A castello pizza tésztájához a vizet egy dagasztó tálba öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet és legalább 6 percig dagasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és további 3 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük a tésztát és kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 egyenlő részre osztjuk. Én most nem a lamált, többször hajtogatott, változatot készítettem, hanem egy egyszerűbb, hétköznapibb verziót, így „csak” megfogjuk a tészta alját, megcsípjük és a tészta közepére hajtjuk: úgymond virgoljuk. Ezt körben végig megcsáljuk, hogy egy szabályos kis gombócot kapjunk. Kiolajozott tepsire tesszük, lefóliázzuk (érdemes a fóliát is vékonyan beolajozni, hogy ne tapadjon a tésztához) és hagyjuk további 30 percet kelni.

@streetkitchenhu Zsolti-féle castello pizza #szponzoralttartalom #ooni #oonipizza #pizzasütés #nekedbe #korites #fypage @Kertishop ♬ Pizza – L. Comp. Project

A tejfölben elkeverjük a paprikakrémet és sózzuk. A pizza feltétezését érdemes egyből a pizzalapáton elvégezni, így nem fogjuk vakarni a fejünket, hogyan tegyük rá arra. Ehhez a rétesliszttel megszórjuk a lapátot. A tésztát egy gyors, határozott mozdulattal felvesszük a tepsiről és óvatosan kör alakúra formázzuk. Megkenjük a paprikás tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, rápakoljuk a szeletelt tarját és bacont, a karikákra vágott kolbászt, a szeletekre vágott vöröshagymát és a felkarikázott jalapenót, betesszük a 400-450 fokos pizzasütőbe és 40-60 másodperc alatt készre sütjük.

zsolti-fele-castello-pizza-3
Zsolti-féle castello pizza (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Zsolti-féle castello pizza receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több (nem túl olaszos) pizza:

Megúszós gombás-szalámis pita-pizza

Mirelit pizza házilag

Tepsis bolognai ragus pizza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük