Egy ízletes vega fasírt, ami nagyon zöldséges és extrán szaftos. A vegák imádni fogják, de a húsevők is!

A cukkis vagdalt első lépéseként a cukkit lereszeljük, besózzuk és 5 percre félretesszük. Miután letelt az idő, enyhén kyomkodjuk a levét, de nem kell teljesen kifacsarni, hagyjunk benne nedvességet. Hozzáadjuk a vörös lencsét, a tojásokat, a fűszerpaprikát és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a liszt, a zsemlemorzsa, a szójaszósz, a reszelt fokhagyma és a sűrített paradicsom is, alaposan elkeverjük, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába szedjük.

Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 percet sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni 30 percet, így nem fog szétesni.

cukkis-vagdalt-1
Cukkis vagdalt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a cukkis vagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vegán vagdalt franciasalátával

Egy vega vagdalt, amek frankón húsíze van: nut roast

Lencsevagdalt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük