Azt gondolnád, hogy avokádóból nem lehet krémlevest csálni. Hát haver, tévedsz! 😀 Nem csak a pirítóson állja meg a helyét, fullos krémlevest is lehet belőle készíteni.

Az avokádó-krémleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, belereszeljük a fokhagymát és közepes hőfokon alaposan lepirítjuk. A hagymás alapot átszedjük egy turmixgépbe. Ehhez mehet az avokádó kikanalazott húsa, a korierzöld, az alaplé és a növényi tej. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a lime-levet, majd az egészet krémesre turmixoljuk. 

A kész levest átszűrjük, és nachosszal, valamt aprított korierlevelekkel megszórva tálaljuk.

avokadokremleves-2
Avokádó-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett az avokádókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Évek óta kitartóan tombol az avokádómánia, és úgy tűnik, hogy egyelőre még nem csillapodik. Nekünk scs ellenünkre a krémes gyümölcs fogyasztása, akár egy jó fűszeres guacamole, akár egy tartalmas avotoast formájában. De ne ragadjunk le az alapoknál! Az avokádó ugyanis számos ételben megállja a helyét, legyen szó salátáról, mártogatósról vagy akár levesről! Az avokádókrémleves után próbáljátok ki ezeket az avokádós különlegességeket is, nem fogjátok megbánni!

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

Quoás-csicseriborsós burrito avokádós mártogatóssal

Zöldségkrémleves rántott avokádóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük