Ez a süti nem a klasszikus, órákon át száradó Pavlova, hanem egy szaftos piskótás, habcsókos, málnás, tejszínes krémmel töltött csoda, ami tuti az asztal dísze lesz, akármilyen ünnepségre is készíted majd el.

A Pavlova-torta elkészítéséhez először a tésztához a vajat egy robotgéppel kihabosítjuk a cukorral, majd mehetnek bele egyenként a tojássárgáják, a tej és a vaníliaaroma. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és a sütőporral, majd a tejes keverékhez adjuk. Egy alapos keverés után két db 22 cm-es, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, majd 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük a „piskótákat”.

A lágy, habcsókos részhez a tojásfehérjéket és a cukrot összekeverjük egy tálban, vízgőz fölé rakjuk, majd kb. 60 fokosra melegítjük. Ezután magas fokozaton kihűlésig habosítjuk.

pavlova-torta

A habcsókból egy keveset a forma belső oldalára kenünk, erre tapasztunk 1-1 sávnyi sütőpapírcsíkot. A tészták tetejére simítjuk a habcsókkrémet, megszórjuk a mulalapocskákkal, majd visszatoljuk 30 percre a sütőbe. Félig nyitott sütőajtóval hagyjuk 20 percet pihenni, majd kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor lekapcsolhatjuk a forma szélét. Kicsit össze fog esni a habcsók, de úgyis krém kerül még közé, így ez nem probléma.

A krémhez a mascarponét stabil krémalappá habosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát is. A krémet az egyik tortalapra simítjuk, dobunk rá pár szem málnát, majd rárakjuk a másik lapot, és még pár szem málnával díszítjük a torta tetejét, illetve az oldalát. 

pavlova-tortapavlova-torta
Pavlova-torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 50-55 perc
  • Pihentetés: kb. 1 óra

Ha tetszett a felturbózott Pavlova-torta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük