A kukoricakása akár köretként vagy önmagában is megállja a helyét. Rengeteg módon variálható: van, aki tejjel csálja, van, aki tejszínnel, lehet fokhagymás vagy épp kakukkfüves. Ez most egy egyszerű vizes változat, amit a kolbász és a fokhagymás tejföl tesz igazán szuperré.

A kukoricakása elkészítése rendkívül egyszerű és rengetegféleképpen variálható. Ez most egy tejfölös, kolbászos verzió, amihez először a kukoricadarát egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 3-5 percig főzzük. Attól függ, mennyire szeretnénk sűrűn vagy épp hígan. Azzal számoljunk, hogy ha nem azonnal fogyasztjuk el, a kása állásában folyamatosan sűrűsödni fog. Miután elértük a kellő állagot, belekeverjük a vajat.

A kolbászt vékony karikákra vágjuk és közepes hőfokon 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót. Tálaláskor a kukoricakását egy tálra szedjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rápakoljuk a kolbászkarikákat egy kis kolbászzsír kíséretében, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

kukoricakasa
Kukoricakása (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a kukoricakása receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük