Egy jó sajtmártás szte mdenhez passzol. Még a számomra kicsit unalmas csirkemellet is baromira fel tudja dobni. Pláne, ha mdkettő jól van elkészítve.
A sült csirkemell sajtmártással igazi csemege. Az elékszítés első lépéseként a csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon, oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 12 percre.
A sajtmártáshoz vajat olvasztunk egy gyorsforralóban, vagy egy kisebb lábasban, hozzáadjuk a lisztet, majd egy perc pirítás után felöntjük a tejjel, és beletesszük a reszelt sajtot. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tej forrni nem kezd és a sajt teljesen el nem olvad.
A húst kivesszük a sütőből, szeletelés előtt 5-8 percet pihentetjük, majd felszeleteljük, és petrezselymes rizzsel és a sajtmártással tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az sült csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A szaftos és kiadós csirkemelles kaják a gyengék, és ezt nem félünk bevallani. A sajtmártásos verzió után nyugodtan próbáljátok ki ezeket a csirkés fogásokat is:
Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quoasalátával
Grillsajtos csirkemell krumplipürével
Mézes-mustáros csirkemell klasszik burgonyagombóccal