Eperfüggők achtung, eljött a Ti időtök! Használjátok ki a szezont és dobjátok össze ezt az epres sütit! Meglátjátok, mdenki imába foglalja a neveteket.

A tejfölös-epres süti tésztájához mden alapanyagot egy keverőtálba mérünk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. 

Közben a “töltelékhez” a zsemlemorzsa és az eper kivételével mden alapanyagot egy tálba öntünk, és habverővel csomómentesre keverjük. 

A forma aljába sütőpapírt helyezünk, és a pihentetett tésztát lisztezett felületen kyújtjuk akkorára, mt a forma, majd belehelyezzük, villával megszurkáljuk pár helyen és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha megvan, megszórjuk a tészta tetejét zsemlemorzsával, beleöntjük a tejfölös masszát, és a tetejét kirakjuk a negyedelt eprekkel. Végül visszatesszük a sütőbe további 40 percre. Kihűtjük, és már szeletelhetjük is a sütikét.

tejfolos-epres-suti
Tejfölös-epres süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Ha tetszett a tejfölös epres süti receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Rajongásig imádod az epret? Ha elkészültél a tejfölös-epres sütivel, akkor ne hagyd ki ezeket a recepteket sem!

Epres rétes

Epres-túrós pite

Epres túrómousse-torta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük