Bár nem mden sarkon szalad bele az ember borjúhúsba, de ha mégis sikerül háztól, vagy a hentestől beszerezni, és szeretnénk eltérni a klasszikus borjúpaprikástól, akkor ez egy igazán jó opció lehet. Nálunk a gyerekek nem ették, hanem… szóval bejött nekik is.

A mustáros borjúszelet elkészítéséhez először a borjúcombból 4 szeletet vágunk, enyhén klopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, majd közepesen erős hőfokon, oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítjuk a húsokat, majd kivesszük, és félretesszük őket.

A vörös- és fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és beletesszük a serpenyőbe. Közepes hőfokon 5 percig dszteljük. Hozzáadjuk a mustárt, és elkeverjük. A hússzeleteket visszatesszük a hagymás alapra, felöntjük annyi vízzel, amiből a hússzeletek még kilátszódnak, ez kb. 200-250 ml, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 25 perc alatt puhára pároljuk.

Levesszük a fedőt, hagyjuk, hogy kb. 5 perc főzés alatt egy sűrű szaft alakuljon ki, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Az ételt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

mustaros-borjuszelet
Mustáros borjúszelet
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a mustáros borjúszelet receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ennél valami húsos kaját? A mustáros borjúszelet elég jó választás, de ha több opcióra van szükséged, máris adunk ötleteket!

Hagymás rostélyos recept a tavaszi magazból

Palócos sertéskaraj

Cajun pulykamell ananászos salsával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük