Eperszezonban végtelenül sokféle desszert közül lehet választani. Miért pont ezt a puha tésztás, sok-sok túrótöltelékes epres pitét hagynád ki?

Az epres-túrós pite tésztájához a lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a porcukorral, hozzákeverjük a vajat, a tojássárgájákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Ezt aztán kettéosztjuk, és az egyik tésztagombócot két sütőpapír között a tepsi aljának méretére nyújtjuk. A tésztalapot a tepsi aljára helyezzük a sütőpapír nélkül, és 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. 

Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a tojássárgájákat. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. Az epret szeletekre vágjuk. 

Az elősütött tésztalapra simítjuk a túrós tölteléket, majd rárakjuk az eperszeleteket. A másik tésztagombócból is két sütőpapír között a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk, és ezt a töltelék tetejére helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. Szeletelés előtt mdenképpen hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

epres-turos-pite-1
Epres-túrós pite (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett az epres-túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több epres fomság vár az oldalunkon:

Epres-pudgos süti

Egyszerű epres piskóta

Sütés nélküli epres sajttorta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük