A kuglófba, ha nem rakunk semmit, akkor is van egy kis bája… Viszont ha megbolondítjuk egy kis szezonális és némi aszalt gyümölccsel, az tejesen más dimenzióba repíti. Elő a kuglófformákkal!

A gyümölcsös kuglóf első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és a porcukrot, és várunk 10 percet, míg felfut az élesztő. Addig a dagasztógép edényébe tesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet is, és közepes fokozaton 5 percig dagasztjuk a géppel. Hozzáadjuk a vajat is, és további 5 percig dagasztjuk, utána lefedve 30 percig kelesztjük langyos helyen. 

A mazsolát és az aszalt barackot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a barackot 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az epret pedig negyedekbe vágjuk. 

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és belegyúrjuk a gyümölcsöket. Henger alakúra formázzuk és belefektetjük a vajjal kikent és liszttel kihtett kuglófformába, és lefedve újabb 30 percig kelesztjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 40 percre. Ha elkészült, kihűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk. 

gyumolcsos-kuglof-1
Gyümölcsös kuglóf (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 40 perc

Ha tetszett a gyümölcsös kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas gyümölcsös kuglóf vár az oldalunkon:

Ribizlis-kókuszos mi kuglóf

Grapefruitos-málnás kuglóf

Áfonyás-joghurtos mikuglóf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük