A krumplis tészta az egyik kedvenc komfort kajám. De ha egy picit megvariáljuk az eredeti alapanyagokat, egy igazán villantós kaja is szület belőle, ahogy ez a burgonyás ravioli is mutatja!

A krumplis tészta ravioli első lépéseként a burgonyát kis kockákra vágjuk, egy lábosba rakjuk, hideg vizet engedünk rá, megsózzuk és puhára főzzük. 

Tészta:

A tésztához a lisztet egy vágódeszkára halmozzuk, a közepébe készítünk egy mélyedést és ebbe rakjuk bele az egész tojásokat és a tojássárgájákat. Sózzuk, és elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat. Ha nagyon morzsalékos a tészta, akkor egy kevés hideg vizet lehet hozzáadni. Addig gyúrjuk, ameddig vissza nem rúg kissé, mikor megnyomjuk. A tészta lefóliázva mehet a hűtőbe kb. 30 percre pihenni, addig pedig megcsáljuk a mártást és a tölteléket.

Paprikás mártás:

A mártáshoz egy kevés kacsazsíron aranybarnára pirítjuk a fomra vágott hagymát. Érdemes közepes hőmérsékleten csálni ezt, hogy mél jobban megpuhuljon. Sózzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával és a köménnyel, átpörgetjük és jöhet rá a víz. Felforraljuk, beállítjuk az ízeket sóval és borssal, aztán ha kicsit hűlt, leturmixoljuk. (Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel lehet hígítani rajta.) 

A krumplis tészta ravioli összeállítása:

A puhára főtt krumplit leszűrjük és egy villa segítségével összetörjük. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, aztán félretesszük.

A tésztát két részre osztjuk, és egy tésztagép segítségével kyújtjuk. (Érdemes nem a legvékonyabb opciót választani ehhez.) Közben a lapokat és a nyújtódeszkát is folyamatosan szórjuk rétesliszttel, hogy ne tapadjon le.

Az egyik tésztalapot lekenjük egy felvert tojással, teáskanálnyi mennyiségeket adagolunk rá a töltelékből, és ráfektetjük a másik tésztalapot. Óvatosan lenyomkodjuk a tésztát a töltelék körül, ügyelve rá, hogy ne maradjon benne levegő, aztán egy derelyevágóval kiszaggatjuk a raviolikat. Intenzíven gyöngyöző vízben kb. 2 percig főzzük őket.

A fokhagymát felszeleteljük, és közepes lángon lepirítjuk a kacsazsírban. Ha ropogósra pirultak a szeletek, egy papírtörlővel bélelt tálkába szedjük őket, a helyükre pedig mehetnek a raviolik, ezeket is lepirítjuk.

Tálaláskor a tányér aljába szedünk a mártásból, mehetnek rá a raviolik, a tetejét pedig megszórjuk fokhagymachipsszel. 

krumplis-teszta-ravioli
Krumplis tészta ravioli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc 
  • Pihentetés: 30 perc

Ha tetszett a krumplis tészta ravioli receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Próbáljátok ki Lajos klasszikus krumplis tészta recepjtét is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük