Vannak alapanyagok, amik rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ilyen a gorgonzola és a körte, amit kiegészítésként még egy kis mézzel, dióval és rukkolával turbóztam fel. Egy ilyen szendvics láttán szertem ncs ember, aki ne nyelne egy nagyot. Pláne, ha szereti a gorgonzola erős, jellegzetes ízét! 🙂

A körtés-gorgonzolás lepényszendvics tésztájához a lisztet egy dagasztótálba szórjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a vízzel és kb. 6 percig dagasztjuk. Hozzáadjuk a sót és további 3 percig dagasztjuk. Egy tálcát lekenünk olajjal, rátesszük a tésztát, amit elfelezünk és enyhén megformázunk. A tészta szélét megcsípjük és mél feszesebbre felhúzzuk. Ezt körben megcsáljuk a tésztán, majd a tenyerünkkel óvatosan „szabályos” gombóccá formázzuk. Olajozott felületen, lefedve kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. 

A tésztákat rétesliszttel megszórt felületen kyújtjuk, megkenjük a sajtkrémmel, a felére rápakoljuk a szeletekre vágott körtét, rámorzsoljuk a gorgonzolát és betesszük a kb. 400 fokra előmelegített sütőbe 1 percre. Kivesszük, félbehajtjuk és további 1 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, kicsit kyitjuk és belerakjuk a diót, megcsorgatjuk a mézzel és belepakoljuk a rukkolát. 

kortes-gorgonzola-lepenyszendvics
Körtés-gorgonzolás lepényszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 50 perc

Ha tetszett a körtés-gorgonzolás lepényszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több lepényrecept:

Olaszos tepsis lepény

Bolognai raguval töltött lepény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük