Annyira szeretem ezt a „pörköltet”! De komolyan, ez egy visszatérő recept nálam. Tisztában vagyok a tofut shamgelő csoportokkal, meg azokkal is, akik szert a pörkölt az akkor pörkölt, ha húsból készül. De ez akkor is egy fullos, szaftos növényi alternatíva, amit tuti, hogy te is meg fogsz kedvelni!

A tofupörkölt első lépéseként a tofut 2 cm-es darabokra kockázzuk, megforgatjuk a sóval elkevert keményítőben, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és meglocsoljuk 3 ek olajjal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre. 

A maradék 3 ek olajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a fomra vágott vöröshagymát és alaposan lepirítjuk pár perc alatt, majd mehet rá a darált csípős paprika, a zúzott fokhagyma, valamt a 0,5 cm-es kockára vágott paradicsom és tv-paprika. 5-6 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Visszatesszük a tűzre és közepes lángon, fedő nélkül főzzük. Mikor megsültek a tofukockák, ezeket is hozzádobjuk az alaphoz és tovább főzzük még 20-25 percig. (De mél tovább fő, annál jobb és szaftosabb lesz a végeredmény!)

A kész tofupörköltet egy nagy kanál tejföllel, nokedlivel és némi savanyúsággal tálaljuk.

tofuporkolt
Tofupörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a tofupörkölt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A tofu szuper húspótló alternatíva, nálunk be is tárazhatsz belőle bőven receptekből, ha a tofupörköltet már kipróbáltad.

Tofus-zöldbabos stir fry

Szezámos pak choi és kelbimbósaláta tofuval

Vegán poke bowl marált tofuval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük