Krémes, avokádóval gazdagított hummusz, ami nagyon egészséges. Tökéletes választás, legyen szó akár pirítóshoz való mártogatósról, akár egy sült csirke mellé tálalt krémes köretről.

Az avokádós hummusz első lépéseként a csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, átmossuk és lecsepegtetjük. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és egy evőkanállal kikanalazzuk a húsát. Egy konyhai aprítógépbe tesszük őket a tahivel, a fokhagymával és az olívaolajjal együtt. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, van, aki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta. 

A kész hummuszt tálba szedjük, a tetejét meghtjük chilipehellyel és friss petrezselyemlevéllel díszítjük. Tortillával, pitával vagy akár egy szelet pirítóssal tálaljuk.

avokados-hummusz-2
Avokádós hummusz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett az avokádós hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Hiába is tagadnánk, hogy az egyik kedvenc mártogatósunk a hummusz! Azért is szeretjük annyira, mert millióféleképpen variálható, így egyszerűen képtelenség ráunni. Az avokádós verzió után próbáljátok ki ezeket az izgalmas hummuszkülönlegességeket is!

Brokkolis hummusz

Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel

Sültpaprika-hummusz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük